Vattensport

Vattensport i alla dess former är bland det bästa jag vet. Nu kanske jag låter som en reklamman för valfri badort, må så vara, vattensporter ett på alla sätt och vis utmärkt sätt träna och komma men det är också så pass roligt och varierande att man knappt märker att man anstränger sig. Inte förrän man kliver upp ur vattnet, tar en dusch och vilar ett slag. Då känner man att i princip varenda muskel i kroppen fått sig en rejäl genomkörare. Vattensporter innehåller som sagt en närmast ändlös variation, från simning i alla dess former till dykning och kite-surf det finns så många olika aktiviteter man kan välja som träningsalternativ för att komma i form eller bara för att det är sanslöst roligt. Jag har provat på det mesta inom vattensport faktiskt. Men en sak har jag missat som jag gärna ger ett försök när tillfälle ges. Jag tänker på surfing, inte vindsurfing alltså utan amerikansk vågsurfing. Den sportformen är av förklarliga skäl inte särskilt utbredd i Sverige. Det mest uppenbara skälet är att vi aldrig tillräckligt stora vågor att surfa på här. Men det vore kul att testa det någon gång. Mot slutet av sommaren hade jag tänkt att åka till USA för andra gången. Första vändan var vi bara i New York (vilket ju är så bara, faktiskt) och några andra städer östkusten. Senhöst var det också så någon surfing blev det aldrig tal om. Men den här gången ska vi till San Diego och det kommer vara rejält varmt och skön. Då ska jag testa lite äkta surfing. Kan knappt vänta.

This entry was posted on Monday, January 23rd, 2012 at 9:36 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply